Hoe te boeken

Je reis naar het Krugerpark kun je natuurlijk via een touroperator boeken, maar ik boek altijd alles zelf. Gewoon, omdat het leuk is. Voorpret dus. Alles zelf regelen is ook heel makkelijk.

Als eerste kijk ik op de website van SANParks wat er beschikbaar is. Ik maak dan een logische reisplanning, meestal van noord naar zuid. Vervolgens stuur ik een e-mail naar SANParks met mijn gewenste data en accommodatie. Boeken kan 11 maanden van te voren. Daarna ga ik op zoek naar een vlucht en een auto. (Lees meer over zelf boeken bij Sanparks)

Elk jaar koop ik een Wild Card. Dit is nodig vanwege de dagelijkse heffingen t.b.v. natuurbehoud die je in elk nationaal park moet betalen. Schrik niet, de prijzen zijn behoorlijk hoog in vergelijking met nationale parken in andere landen. Buitenlanders betalen vier keer zoveel dan de Zuid-Afrikanen.

Conservation fees
R192  (€17.20) per volwassene, per dag
R96  (€8.60) per kind t/m 18 jaar, per dag

Bij meer dan 6 overnachtingen in het Krugerpark is het goedkoper om een Wild card te kopen. Een Wild card is geldig voor een jaar. Je bent als buitenlander verplicht om een ‘All clusters’ kaart te kopen.

Kosten
R 1,310 (€117.20) individu;
R 2,195 (€196.40) twee personen;
R 2,620 (€234.39) groep/gezin max 7 personen

Je ontvangt dan ook het tijdschrift Wild Magazine. Het verschijnt zo’n vier keer per jaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s