Literatuur

We hebben door de jaren heen een aardige verzameling boeken en gidsen opgebouwd. Elke keer dat we Kruger bezoeken koop ik één of twee nieuwe Krugerpark Maps bij het hek. Dit zijn handige gidsen bomvol informatie. Er zijn verschillende uitgeverijen die deze gidsen maken. Ze zijn allemaal handig. De gids van Andy en Lorraine Tinker verschijnt ook in het Nederlands. Deze is in elk geval te koop in de winkel van Skukuza.

De Krugerpark maps hebben gedetailleerde wegenkaarten, checklists voor gespotte dieren, telefoonnummers van kampen, afstanden en rijtijden tussen de kampen en allerlei ‘wist-je-dat-achtige’ informatie over het park. De meeste kaarten hebben ook goede afbeeldingen van de meest voorkomende dieren en vogels.

Naast deze Kruger Maps hebben we een aantal vogelgidsen, een zoogdierengids en een serie kleine gidsjes over bomen, het weer, wilde bloemen en diersporen.

Het beste vogelboek is de Sasol Birds of Southern Africa. Hij blijft meestal thuis, omdat ie behoorlijk zwaar is, maar als naslagwerk onmisbaar voor een beetje vogelaar. Verder hebben we Newman se Voëls van Suider Afrika en Roberts Bird Guide. Deze twee gaan altijd mee op reis. Als er nog plek is, gaat de Field Guide to Mammals of Southern Africa ook mee. Voor African Animal Tracks van Waterford Press is altijd plaats. Dit is een handig gelamineerd uitvouwbaar gidsje met tekeningen van dieren en hun spoor.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s