Bush braai

Een bush braai is een erg leuke activiteit om te doen. Het is een safaririt en een braai ineen.

Aan het eind van de middag vertrek je in een safariauto met gids voor een game drive van ongeveer een uur. Tegen de schemering kom je aan op de plaats van bestemming. De locatie van de bush braai van Letaba is heel erg mooi, onder een duizend jaar oude Leadwood boom. Lantaarns en fakkels verlichten de knusse omgeving in de bush. Stoelen staan in een kring om het vuur.  Gietijzeren kookpotten liggen in de hete kolen met gerechten als potjiekos (spreek uit als poj-kie-kos) en mieliepap. Verderop staat de gedekte tafel, maar eerst is het tijd voor een drankje en sterke verhalen bij het vuur.

De kok (te herkennen aan muts) en de bewaker (te herkennen aan jachtgeweer) zijn ’s middags al gearriveerd om voorbereidingen te treffen. Als het vlees klaar is, is het tijd om aan tafel te gaan. Je kan drankjes bestellen bij de kok. Die dien je contant af te rekenen.

Er is een ‘long drop’ toilet aanwezig bij de braailocatie van Letaba. Erg spannend om in het donker naar de wc te gaan 😉

Hieronder zie je een foto van onze bush braai bij Berg en Dal. Normaal gesproken vanaf minimaal vier personen, maar er was blijkbaar een foutje gemaakt. Zo beleefden wij een romantisch bush diner voor twee. Geweldig!

Bush Braai, Berg en Dal, Krugerpark
Romantisch diner voor twee

Je kunt een bush braai boeken bij de receptie van een rest camp. Er geldt een minimum van vier personen. De minimum leeftijd is 6 jaar. Het kost ongeveer R490,- per persoon.

 

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s