Skukuza

Skukuza is het grootste kamp in Kruger. Hoewel het overdag heel druk kan zijn, is het toch één van mijn favorieten. Toen ik een kind was, eind jaren ’60 van de vorige eeuw, kwam ik hier ook. Pure jeugdsentiment dus. Toen liepen de wrattenzwijntjes nog vrij rond. Tegenwoordig worden ze direct het kamp uitgejaagd. Ze zijn natuurlijk ook niet ongevaarlijk.

wrattenzwijn skukuza  wrattenzwijn skukuza  wrattenzwijn skukuza

In Skukuza kun je erg lekker eten. Het treinrestaurant Selati Station Grill House is een absolute aanrader. Daarnaast is er een deli met échte koffie, tevens cybercafé. Het terras van het andere restaurant, het buffetrestaurant, is ook een aanrader. Je zit aan de Sabie rivier waar altijd wat te zien is. Heerlijk om daar bij zonsondergang een glaasje te drinken. Wat wil je nog meer?

Oh ja, wildlife bekijken. Dat kan ook. Vanaf de veranda van onze Riverside bungalow hebben we vervetaapjes gezien, hippo’s, ook een baby hippo, buffels, een grote kudde olifanten aan de kampzijde van de rivier – heel spectaculair, hyena’s, giraffen, krokodillen, een Zadelbekooievaar op jacht naar vis en andere vogels zoals de Glanskuiftoerako en de Hadeda ibis. Die hóór [mp3] je meestal ook.

Riverview Skukuza Hola bokkie, come sit with me Skukuza bungalow

Skukuza is een handige uitvalsbasis voor het zuiden van het Krugerpark. De vogelkijkhut bij Lake Panic is vlakbij, de route via de Sabie rivier naar Lower Sabie is erg mooi en de picknickplaats Afsaal is altijd een stop waard, al was het maar om de dwerguiltjes te bewonderen. (Ook bij Afsaal hebben ze échte koffie.)

Selati Railroad Bridge Baby hippo Golfbaan Skukuza

Skukuza is meestal ons eindstation. We vliegen dan via het Kruger Mpumalanga International Airport bij Nelspruit terug. Het vliegveld is een uurtje rijden vanaf Numbi Toegangspoort. Op de website van SANParks vind je de layout van het kamp.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s