Shimuwini

Shimuwini Bushveld Camp ligt iets ten noorden van Phalaborwa Toegangspoort. Zie hiervoor de detailkaart centraal noord. Het kamp is gebouwd aan een dam, zodat er ’s winters ook water is. Het heeft een mooie vogelkijkhut waar je vogels, hippo’s, krokodillen, waterbokken en ander wild kunt zien. In 2006 zagen we een luipaard aan de overzijde lopen. Erg spectaculair.

Jakhalsbes, Shimuwini Bush Camp, Krugerpark
Shimuwini Bush Camp

Shimuwini is een bush camp. Het is een klein kamp, met 15 bungalows. Er is geen winkel of restaurant. Wel een klein zwembad.  De bungalows zijn groter en luxer dan de bungalows in de gewone rest camps. Je betaalt er dan ook meer voor. Op de website van SANParks vind je een kaart van de layout van Shimuwini.

Wij logeerden eerder in bungalow 6 en in bungalow 2. Nummer 2 is vlakbij de vogelkijkhut en de prachtige jakhalsbes die je op de foto hierboven ziet. Zomers is het prima vertoeven op het bankje. Je zit lekker in de schaduw met als bonus een verkoelend briesje van de rivier. Als je geluk hebt, kun je hier een GSM signaal ontvangen. Mocht het luipaard weer verschijnen, dan kun je dat meteen het web op twitteren.

In december 2012 kregen we nr 9 toegewezen. Nr 9 is ook een GC4 bungalow (4 persoons), maar het is gebouwd in een andere stijl.  Het is hoog! Het is de enige bungalow met een tweepersoonsbed. De andere twee slaapkamers bevinden zich in de hoge nok. Dit staat in open verbinding met de woonkamer beneden. Het zwembad ligt direct achter nummer 9. Dat kan dus wel eens wat lawaaierig zijn. Tijdens de 4 dagen dat wij er waren, hadden we geen noemenswaardige overlast.

Shimuwini is Shangaan en betekent “Plaats van de Baobab boom”. Shimuwini ligt aan de Letaba rivier en in de buurt staan veel baobab bomen, waaronder één hele grote.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s