Steppearend

Steppearend Krugerpark

De steppearend is (net als ik) een echte zomerliefhebber. De Europese zomer brengt hij door op de Russische steppe, om vervolgens (na het grootbrengen van het nageslacht) rond oktober aan te komen in de Afrikaanse zomer. Het betere leven zeg maar.

In het Krugerpark eet de steppearend vooral termieten. Na een zomerregenbui vliegen de termieten massaal uit, om vervolgens door de steppearenden opgepeuzeld te worden. In drie uur tijd kan hij tussen de 1600 and 2200 termieten naar binnen werken. Verder eet de steppearend ander klein spul zoals jonge vogeltjes, eekhoorntjes, hagedissen en hij eet aas.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s