Schorpioen

Schorpioen 'Opistophthalmus glabrifrons'
Opistophthalmus glabrifrons

Deze schorpioen woont onder de stoep van bungalow nr 2 in Shimuwini. Overdag rust hij (of zij) uit in zijn ondergrondse gang. ’s Avonds komt ie tevoorschijn en gaat op jacht. Toen ik op een avond bij de braai stond en mijn zaklantaarn aanfloepte, bleek hij 4 cm van mijn beteenslipperde voet te zitten. Slik.

Deze schorpioenen zijn niet dodelijk, maar een steek doet gemeen pijn. Met zijn scharen kan hij ook flink knijpen. Schorpioenen zijn carnivoren en eten kakkerlakken en andere insecten. Handig om in de buurt te hebben dus. Wel schoenen aan doen.

2 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s