De waterbok

Waterbokken zijn heel makkelijk te herkennen.

waterbok wc-bril bok krugerpark
wc-bril bok

Ze worden dan ook meestal wc-bril bok genoemd. Zoals de naam doet vermoeden, leeft een waterbok altijd in de buurt van water. Bij gevaar vluchten ze het water in. Zo houden ze leeuwen (die niet zo van water houden) op afstand.

Waterbok in het Krugerpark

Waterbok in het Krugerpark

Waterbokken produceren hun eigen waterproof middel. Ze scheiden het uit via de zweetklieren. Zo blijft hun vacht waterdicht. Het vlees van de waterbok is niet echt erg lekker, vandaar dat je nooit waterbok biltong of biefstuk bij de slager ziet.

Waterbuck

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s