De Baobab: koning der bomen

Niets zo lekker als een koud biertje onder de baobab boom bij Punda Maria. Eventueel vergezeld met een portie patat. Bestel crispy chips als je lekkere krokante wil. ’s Winters zie je de prachtige takken van de ‘ondersteboven-boom’ en zomers geniet je van de schaduw van het bladerdek.

Baobab Punda Maria

Nu ik het toch weer over eten en drinken heb, de baobab vrucht bevat een zeer voedzaam poeder. Dit poeder heeft twee keer meer calcium dan melk, zes keer meer kalium dan bananen, zes keer meer vitamine C dan sinaasappels, twee keer zoveel anti-oxidanten dan gojibessen en zes keer meer anti-oxidanten dan blauwe bessen. Het is te koop als Baobab Superfruit Powder, maar ik ben het nog niet tegengekomen in de supermarkt. Dat is dan wel weer jammer.

Baobab

De majestueuze baobab kan minstens duizend jaar oud worden. Er zijn acht soorten baobabs; zes uit Madagaskar, één uit het vaste land van Afrika en één soort uit Australië. De Afrikaanse baobab komt van nature voor in vorstvrije gebieden met weinig regenval. In het Krugerpark zijn ze vooral in het noorden te vinden, hoewel er ook een prachtexemplaar staat tussen Skukuza and Satara. Ook wel bekend als de Southernmost baobab. 

De baobab op Mopani heuvel is ook een erg fotogeniek model.

Baobab iets ten noorden van Mopani

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s