Afrikaanse reuzenijsvogel

Afrikaanse reuzenijsvogel

Zoals alle ijsvogels heeft ook de reuzenijsvogel een enorm groot hoofd. Als je hem ziet, vraag je je af hoe hij in evenwicht blijft. De reuzenijsvogel is, zoals zijn naam aangeeft, een grote ijsvogel en hij komt alleen voor in Afrika. Hij wordt 42 tot 48 cm lang. Reuzenijsvogels zijn erg leuk om te observeren. Ze zijn goed te fotograferen omdat ze lang stilzitten en niet erg schuw zijn. Als ze een vis (of ander hapje) hebben gevangen, dan gaan ze dat eerst doodmeppen op een tak. Of op de brug. Helaas heb ik daar geen foto van.

Giant Kingfisher

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s