Zwarte neushoorn

In januari 2012 zagen we voor het eerst een zwarte neushoorn. Nu kunnen we echt zeggen dat we de ‘Big Five’ hebben gezien. De ‘Big Five’ oftewel, de grote vijf bestaat uit de leeuw, de Afrikaanse olifant, de Kaapse buffel, het luipaard en de zwarte neushoorn.

De term is bedacht door jagers die vroeger te voet jacht maakten op deze dieren. De grote vijf zijn het gevaarlijkst om op te jagen. (Niet persé de gevaarlijkste dieren, het nijlpaard maakt de meeste slachtoffers in Afrika)

De zwarte neushoorn (Diceros bicornis) heet officieel puntlipneushoorn. Ze eten geen gras, maar bladeren en takjes. Ze hebben een kleiner hoofd en kleinere oren dan de witte neushoorn. Het zijn solitair levende beesten. Ook zwarte neushoorns kunnen niet goed zien. Ze voelen zich echter snel bedreigd en vallen blind aan in een poging de belager te verjagen. Zo vallen ze bomen aan, termietenheuvels en soms ook voertuigen.

Hieronder zie je onze zwarte neushoorn. Hij neemt hier een modderbad. Wij dachten eerst nummer 32 te spotten, maar de safarigids in de auto naast ons, zei dat het een zwarte neushoorn was.We hebben net zo lang gewacht tot hij zijn hoofd omhoog deed, zodat we zijn puntlip konden zien en een foto konden maken.

Zwarte neushoorn

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s