Senegal ijsvogel

Halcyon senegalensis
Senegal ijsvogel

Geen zomer in Kruger zonder de Senegal ijsvogel. Hij heeft een harde en zeer karakteristieke roep.  Ook zeer gewild als ringtone. Het stel hierboven had (in januari 2012) een nest vlakbij het restaurant van Shingwedzi. Onder het genot van een gebakken visje en een koel glaasje witte wijn konden we ze goed observeren. De betere vogelkijkhut zeg maar.

Woodies (van Woodland Kingfisher) kunnen heel lang stil zitten. Ideale modellen dus. Jammer dat ik veel te laat bedacht dat er een dictafoon op mijn telefoon zit. Volgende keer zal ik meer geluiden opnemen, maar eigenlijk moeten we een videocamera kopen. Hieronder een filmpje dat ik op You Tube vond.


Video by TheDinkyBird

2 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s