Satara ochtend wandeling

26 juli 2005

Om 4 uur ging de wekker. We hadden een ochtendwandeling geboekt. Gewapend met hoed en een fles water meldden we ons om 4:30 uur bij de safari truck. Na een rit van 45 minuten, waarbij we bijna bevroren in de ochtendkou, stapten we uit om naar de instructies te luisteren. Ik vond het wel een beetje spannend. Met knikkende knietjes liep ik achter de rest van de groep aan.

Tot mijn grote opluchting kwamen we geen neushoorns, leeuwen of buffels tegen. We zagen wel sporen van deze drie leden van de Grote Vijf. De wandeling was erg interessant. De gidsen stoppen regelmatig om informatie te geven over de omgeving, de bodem, de planten en dieren en de sporen die ze zagen.

Ochtendwandeling Satara

Halverwege stopten we even voor een kleine pauze. We kregen een pakje drinken en wat zoutjes te eten. Het is dan al behoorlijk warm geworden. De SANParks gidsen probeerden ons nog even te verleiden tot een potje bokdrol spoeg, maar we wisten de verleiding te weerstaan.

Ochtendwandeling in het Krugerpark

Tijdens de wandeling zagen we impala’s, bavianen, een steenbokje, een wrattenzwijn, een jonge olifant (aan de andere kant van een rivierbedding), koedoes, wildebeesten en een groepje zebramangoesten. Het was heerlijk om de benen eens te kunnen strekken en lekker rond te kunnen wandelen in het park.

Toen we terugkwamen in Satara hebben we eerst flink ontbeten in het restaurant. Daarna zijn we richting Orpen gereden. We zagen nijlpaarden, impala’s, zadelbekooievaars, koedoes, vervetaapjes, giraffen, wrattenzwijntjes en een prachtige bateleur.
Op de terugweg sloegen we af naar de S36 en Foeke spotte drie leeuwinnen in het hoge gras. We hebben ze een tijdje bewonderd terwijl ze lagen te nietsnutten.

Lioness
We hobbelden verder over de S126 (wasbordeffect) waar we gieren, giraffen, zebra’s, een roodsnaveltok, vale toerako’s en heel veel olifanten zagen. De dag sloten we af op de camping, met een welverdiend koud biertje en een braai.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s