Letaba

23 juli 2005

Zaterdagmorgen begon zwaar bewolkt, maar al gauw kwam het winterzonnetje tevoorschijn. Die is in Kruger heel aangenaam. We pakten onze tafel en twee stoelen in en vertrokken richting Letaba.

Kaart Kruger centraal noord Shingwedzi Letaba

Het landschap was wederom wat saai. Mopane bushveld in de winter is niet echt heel boeiend. Gelukkig zijn de dieren dan wel makkelijker te spotten. We zagen impala’s en bavianen gezellig ontbijten. Even verderop lag een giraf karkas, alleen de botten en huis waren nog over. We zagen een Kaapse buffel zonder staart, koedoes, zebra’s en waterbokken. We maakten even een pitstop bij Mooiplaas.

Mooiplaas

Mooi hè? Op slag helemaal zen.

Vlak bij Letaba kwamen we in de file. Deze werd veroorzaakt door twee enorme olifanten op de weg. Tijdens het wachten zagen we giraffen, zebra’s en wildebeest. Toen de heren de weg vrij gaven, konden we weer verder.

Letaba

Bij de receptie vroeg ik of we een bush braai konden boeken. We hadden geluk, we konden aanschuiven bij een groep van vijf. Dit bleken ook Nederlanders te zijn. Gezellig. Op de sunset drive voorafgaand aan de braai, zagen we tot grote frustratie van onze gids alleen struikhazen. Ik geloof dat we wel 20 hazen hebben gezien. De gids deed erg zijn best om ander wild te vinden, maar helaas. Ondertussen kregen we behoorlijk trek. We maakten al grapjes over struikhaas aan het spit. Na een uurtje rondrijden, kwamen we aan bij de braai-locatie, onder een prachtige leadwood boom.

We werden begroet met een glas sherry (old brown sherry) en namen plaats rond het vuur. Daar stonden potjies met miliepap, potjiekos, sheebasaus en groente. De chef stond bij de braai met boereworst, lamskoteletjes, biefstuk en sosaties. De tafel was prachtig gedekt met kaarsen. Om ons heen brandden lantaarns. Prachtig. Ineens landde een zuidelijke witwang dwergooruil met veel kabaal in een boom boven ons. We kregen allemaal een rolberoerte. Natuurlijk hard om onszelf gelachen. Kaaskopjes in het donker in de bush. Helden 😉

Na een prachtige avond, reden we (struikhazen spottend) terug naar Letaba.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s