Shingwedzi

21 juli, 2005

Donderdag vertrokken we in zuidelijke richting op weg naar het volgende kamp, Shingwedzi. We reden door het hek en zagen al vlot een grijze neushoornvogel, zebra’s, een duiker en heel veel frankolijntjes. Na een stop bij Babalala picknickplaats, sloegen we af om via de Mphongolo loep (S56) te rijden. Dit is een onverharde weg langs een rivierbedding.

Riverbed

Hier zagen we giraffen, impala’s, koedoes, olifanten, heel veel neushoornvogeltjes, mangoesten en een prachtige bateleur in vlucht. Daarna was het nog een klein stukje rijden naar Shingwedzi. We kregen een mooie campingplek bij het hek.

Camping Shingwedzi

Tijd om te relaxen met een biertje en een braai.

De volgende dag stonden we vroeg op. We reden naar Kanniedood dam met hete koffie in de thermos en Ouma rusks voor de eerste trek. We zagen een geelbekooievaar, waterbokken, bavianen en impala’s. We keerden terug naar Shingwedzi voor een uitgebreid ontbijt. Rond tien uur vertrokken we richting Red Rocks. Na enkele minuten rijden, wenkte een echtpaar ons: Een luipaard vlak bij de weg. Woohoo. We bleven kijken, tot ze uit zicht verdween. Prachtig!

Onze rit naar Red Rocks kon niet meer stuk. We zagen natuurlijk ook impala’s, eekhoorntjes, giraffen, wrattenzwijntjes en olifanten. En een tweetal wetenschappers die aan het meten waren. Dat was wel vreemd, om ineens mensen in het veld te zien.

We hadden een sunset drive geboekt. Deze vertrok om half vijf. We werden in een safariauto met gids rondgereden. Het was heel interessant om de verhalen van de gidsen te horen. Ze vertelden van alles over de dieren die we zagen. We zagen een grote kudde olifanten, steenbokjes, giraffen, een reuzenreiger, een blauwe reiger, gieren, een genetkat, een hyena met pups, struikhazen, krokodillen, nijlpaarden en jakhalzen. Al met al een bezienswaardige rondrit. We sloten de avond af in het restaurant van Shingwedzi.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s