Mahonie Loop

20 juli, 2005

Na een goede nachtrust en veel koffie om wakker te worden, vertrokken we voor onze eerste echte game drive in het Krugerpark. We besloten de Mahonie Loop te doen, genoemd naar de vele mahoniebomen in de omgeving. Dit is een mooie route om te rijden, het landschap is erg afwisselend. Dit is in het noorden van Kruger zeker een pluspunt. Het kan er ’s winters (juli/augustus) saai uitzien.

Mopani bush
Mopani bushveld

We zagen een familie dwergmangnoesten, een Sharpes grijsbok, nyala antilopen, een grote panterschildpad (ook wel luipaardschildpad genoemd), een bruinkap-ijsvogel (ook wel bruinkop-ijsvogel), zebra’s, bavianen, neushoornvogeltjes; de rode en de gele a.k.a flying chili pepper & flying banana. Natuurlijk zagen we ook impala’s, vervetaapjes en we kwamen in een grote kudde Kaapse buffels terecht. Hoogtepunt van de loep was het spotten van een kleine familie Kroonparelhoenders. Ik was zo enthousiast dat alle foto’s mislukten. De camping van Punda Maria beviel goed. Het was heel rustig. Onze camper stond vlak bij het hek.

Braai at Punda
Elke avond braai

Je ziet hier de mooie roestbruine kleur van de mopani bomen in de winter.

Mopani Punda Maria
Mopani
Vervetaapjes Punda Maria
De buren

De vervetaapjes zijn net als mensen, echte opportunisten. Als het eten voor het grijpen ligt, dan ga je natuurlijk geen tijd verdoen met zelf het zoeken en verzamelen. Het is daarom belangrijk om al je eten uit het zicht en achter slot en grendel te bewaren. Meestal kom je daar vrij vlot achter. Helaas vergeet je het soms ook weer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s